Asztalteritők
Az asztalterítő, (abrosz) minden asztalnak egyedi dizájnt kölcsönöz. A terítők készítéséhez a hagyományos sűrű szövésű textil anyagokon kívül, könnyed, áttetsző abrosz anyagokat is használok, melyek hagyják érvényesülni az asztal szerkezetét. Olyan technikai és esztétikai megoldásokat alkalmazok, melyek a megszokottól eltérnek, kiemelik az asztalterítőt egyszerű, hagyományos szerepköréből, hogy önmagában, egyéb díszítés nélkül egyedien öltöztesse az asztalt.

Az étkező asztal az egybenyitott terekben meghatározó vizuális elem. Ezért gyakran okoz gondot „díszítése, dekorálása”. Az asztalterítő kettős funkciója szerint véd és dekorál.

Számtalan módon díszíthetjük asztalainkat. A jól bevált asztalterítő vagy asztali futó az asztalon hosszában, vagy két rövidebb futó keresztben elhelyezve, akár a terítő és futó egymással kombinálva kreatív megoldások és mind alkalmas hétköznapi és ünnepi asztal öltöztetésére. Az asztali textil kiegészítők is sokfélék lehetnek. Asztalterítők, asztali futók, asztali szettek, asztalközepek (napron)… A hétköznapi étkezések jól bevált darabjai a szettek, melyeket egyszerűen csak terítékünk alá rakunk. Gyors és praktikus terítést tesz lehetővé. Szettel is lehet elegánsan teríteni, és terítővel is lehet kombinálni. Nemcsak a különböző terítési módokat variálhatjuk, de a különféle textil típusokat (taft, organza, damaszt, …), felületeket (fényes, matt, áttetsző, rusztikus, …) és a színeket is.


Aki szereti az asztalát díszíteni, öltöztetni, egyúttal egyediségre is törekszik. Sokféle asztalterítőt lehet kapni a kereskedelemben, mégis amikor a saját asztalunkra keresünk terítőt, nehezen találunk. Mekkora, milyen a színe, illik e többi lakástextilhez? Méret, szín, forma, minta, stílus ritkán ötvöződik egy darabban. Ezért gyakran van szükség egyedi megoldásokra, varratásra. Olyan asztalterítőket, asztali futókat, szetteket tervezek és készítek, melyek önmagukban is egyediek, harmóniában a környezetükkel, nem igényelnek egyéb dekorációt.

Terítőim, asztali textil szettjeim, asztali futóim megrendelésre is készülnek. Egyedi igényekkel a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken kereshetnek fel. Néhány mintadarab megvásárolható az INKU Károly körúti és Budafoki úti üzleteiben.

logo tovább a terítők galériába